Şehit Polisimizin Adı Z-Kütüphanede YAŞAYACAK
  • Haber Tarihi: 06-02-2018

İlçemizde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Nevşehirli Şehit Polis Memuru Ali Tuğral’ın adına yaptırılan ‘Z Kütüphane’ düzenlenen törenle açıldı.

Nevşehirli Şehitlerimizden Polis Memuru Ali Tuğral’ın ismi Z-kütüphanede (Zenginleştirilmiş Kütüphane) yaşayacak.

Kozaklı Anadolu Lisesi'nde yapılan açılış törenine Kozaklı Kaymakamı Halil Dalak, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Polis Eşleri Derneği Nevşehir Şube Başkanı Seçgin Artunay, Emniyet Müdür Yardımcıları, Şehit ve Gazi Yakınları, Kurum amirleri ve Okul Müdürleri katıldı.

Açılışta konuşma yapan Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, tüm okullarda bu tür kütüphanelerin yapılması ve teknoloji ile desteklenmesi büyük önem taşıdığını söyledi. Artunay açıklamasında: ‘‘Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz tarafından proje hayata geçirilmiş ve yine bu proje kapsamında Şehidimiz Ali Tuğral’ın ismini taşıyacak olan Z kütüphanemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Şüphesiz ki çocuklarımızın geleceğine doğrudan etki edecek kütüphanelerin zenginleştirilmesi, tüm okullarımızda bu tür kütüphanelerin yapılması ve teknoloji ile desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. Özellikle Yeni ve modern bir tasarım anlayışı ile oluşturulan z-kütüphaneler, öğrencilerimize okumanın keyfini ve bilgiyi keşfetmenin heyecanını yaşamalarında ve hayal güçlerini geliştirmelerinde yeni imkânlar sağlar. Umut ediyorum ki, Öğrencilerimiz Z kütüphanemizden etkili bir biçimde yararlanacak ve gerek elektronik gerekse yazılı medya kullanım becerilerini nasıl geliştirebileceklerini Z Kütüphaneler sayesinde daha iyi öğreneceklerdir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şehit Polis Memuru Ali Tuğral’ın ismini taşıyan Z Kütüphane açıldı.

Şehit Polis Memuru Ali TUĞRAL

Sicili: 86784
    Rütbesi: Polis Memuru
    Baba Adı: Mehmet
    Anne Adı: Fatma
    Doğum Yeri: Kozaklı
    Doğum Tarihi: 05.11.1960
    Şehadet Yeri: Keçiören - Ankara
    Şehadet Tarihi: 17.12.1995
    Şehadet Nedeni: HADEP ( PKK ) ve M.H. P’liler arasında çıkan çatışmada kafasından almış olduğu darbe sonucu şehit olmuştur.
    Mezarın Bulunduğu Yer: Buruncuk Asri Mezarlığı / Kozaklı - Nevşehir